Ontstaan van de Chalets

De chalets zijn op Charme Camping Vorrelveen aan hun tweede leven begonnen. Ze komen namelijk van een AZC in Dronten waar, de van oorsprong Finse houstapelbouw chalets, vele vluchtelingen een dak boven hun hoofd hebben gegeven. Daar werden de chalets vervangen voor anderen en hebben wij ze gekocht om ze een nieuw leven te geven en werden het vakantiewoningen waar ze in eerste instantie voor bedoeld waren bij de aanschaf ervan.

Wij zochten goede stevige chalets met een robuust karakter die passen op onze camping en in het landschap. Nadat de 3 chalets bij ons gearriveerd waren, hebben ze eerst nog een poosje binnen gelegen totdat we alle vergunningen rond hadden. Vervolgens zijn alle balken geschaafd, geschuurd en van vernis voorzien alvorens ze in elkaar gezet werden. Bijna alle balken waren genummerd en we hadden een bouwschema. Helaas klopte niet alles en is het een aardige puzzel geweest om de 3 chalets op te bouwen en voorzien van een grote overkapping voor een veranda.

Het goede hout gemaakt in Scandinaviƫ heeft bewezen dat het heel wat kan doorstaan. De dikke balken zorgen voor een goede isolatie van het huisje waardoor er veel minder gestookt hoeft te worden. Enkele kleine aanpassingen geven een groter woonplezier en het leggen van de vloerverwarming tijdens hele hete dagen in 2016 hebben nu al bewezen dat een klein chalet heel comfortabel kan zijn!

We hebben ervoor gekozen om een luxe keuken te plaatsen zodat u optimaal kunt leven in het chalet. Een oven en vaatwasser geven u dat extra comfort.

De vloerverwarming ligt ook in de badkamer zodat de voeten ook warm zijn tijdens het douchen.

De extra aangebouwde veranda laat u iedere avond genieten van de zonsondergang. De rust die het uitzicht u biedt maakt uw verblijf op Charme Camping Vorrelveen heel plezierig.

© Copyright Camping Vorrelveen 2020

Alle rechten voorbehouden.

Ontwerp en realisatie Koen Edens.